Unable to get Sonarr working

Having trouble setting everything up? No worries, we'll help.

Unable to get Sonarr working

Postby mrjfs » Sat Jan 24, 2015 3:42 pm

First off - great app. It looks awesome and once I get it working I'm confident that I'll love it!

I can succesfully connect to SABnzbd locally and remotely but Sonarr won't work either way. I've got nMatrix working fine too.

When trying to access Sonarr, I get a http 400 - bad request, invalid hostname - error when trying via nzb360 app or accessing it from my phone's browser. I have not upgraded to pro - is this a pro feature?? I was hoping to get it all working before I commit to paying for the app.

So far I have done the following;

    Double checked that my API key is correct in nzb360 settings
    Restarted the server & all services (ie; sonarr, sabnzbd, etc)
    Checked the IP address for my server (infinite DHCP lease given to it so it stays the same)
    Checked that port 8989 is forwarded
    Tried putting the server into the dmz but it made no difference
    Turned off all hardware & software firewalls just incase - then made a specific exception for Sonarr - no joy

Relevant Sonarr settings are as follows:
Bind address: *
Port number: 8989
URL Base: (empty)
SSL: off
Authentication: off
Updates: master
Version: 2.0.0.2663

I noticed when configuring sab, it wouldn't work because i forgot to add in the authentication details (user:pass@ip:port) but did not report any errors except that it couldn't connect. I have no authentication on Sonarr so not sure why it isn't working.

Does anyone have any ideas about what I can do to get this working? I've found it very difficult to find much information online about the configuration of this app. The guide in this forum is quite good but seems to omit a fair bit of information, such as setting Sabnzbd to use 0.0.0.0 instead of localhost. It would be good to have some 'guideline' settings for each service that the app can access, to help new users with their config. Generally I imagine it just works but if it doesn't, it's very hard to find information.
mrjfs
 
Posts: 4
Joined: Sat Jan 24, 2015 3:25 pm

Re: Unable to get Sonarr working

Postby mrjfs » Sat Jan 24, 2015 3:55 pm

Ok after some further googling, I realised that Sonarr must be run as Administrator in order to open ports properly. Now it's working fine! Hopefully this helps someone else?
mrjfs
 
Posts: 4
Joined: Sat Jan 24, 2015 3:25 pm

Re: Unable to get Sonarr working

Postby guyspronck » Wed Apr 08, 2015 10:32 am

Hey there, just wanted to thank you for actually posting your solution! Ran into the same issue ;)
User avatar
guyspronck
 
Posts: 21
Joined: Mon Mar 31, 2014 6:45 pm

Re: Unable to get Sonarr working

Postby f3bruary » Wed Apr 08, 2015 12:00 pm

iirc nzb360 also mentions this when you add a nzbget server.
-f3b
User avatar
f3bruary
 
Posts: 605
Joined: Wed Feb 26, 2014 7:12 pm
Location: /root


Return to Support